Leerling-coureur Danielle Lett vraagt ​​zich af waarom de regering heeft besloten de theorie-examens tijdens de pandemie niet te verlengen.

Deel artikel van Eastern Daily Press op Facebook Tweet artikel van Eastern Daily Presspostartikel van Eastern Daily Press op redditemailartikel van Eastern Daily Press Stuur artikel van Eastern Daily Press op Whatsapp Stuur artikel van Eastern Daily Press als tekstbericht

 

Coronavirus en de daaropvolgende vergrendeling hebben voor veel mensen voor enorme onzekerheid gezorgd met betrekking tot hun toekomst. Miljoenen zijn op verlof gezet of ontslagen. Gedenkwaardige gebeurtenissen in het leven, zoals bruiloften, moesten worden uitgesteld. En studenten die hun leven veranderende examens moesten afleggen, zijn afgelast – en dan zijn er wij leerling-chauffeurs. auto theorie examen oefenen kan online.

 

 

Lockdown heeft ertoe geleid dat ik, zoals velen in het VK, tussen de maanden maart en juli geen rijlessen heb kunnen volgen.

 

Ik was helemaal van de wegen af ​​en in die tijd, ongeacht wie je bent en hoe bekwaam je ergens in bent, als je het niet regelmatig doet, begin je die vaardigheid te verliezen waarvoor je zo hard had gewerkt om het op te bouwen. Dat is bijna vier maanden aan verloren lestijd, en al dat vertrouwen dat ik had opgebouwd, begon langzaam weg te glippen.

 

Natuurlijk ben ik niet vergeten hoe ik moet rijden, maar ik moet wel terug naar de examenstandaard in de hoop te slagen voordat mijn theorie-examen dit jaar afloopt. Op het moment van schrijven heeft de regering geen plannen om pascertificaten die binnenkort aflopen te verlengen. https://verkeersborden.nu heeft de nodige informatie.

 

Een verlenging zou mensen wat speelruimte geven bij het inhalen en boeken van hun test te midden van een frustrerende achterstand van niet alleen degenen die hun test hadden uitgesteld, maar ook studenten die nieuwe tests proberen in te boeken.

 

Als ik terugkijk, zou ik mijn theorie-examen niet hebben afgelegd als ik had geweten dat ik ergens later geen lessen zou kunnen volgen en mijn test voor een goed derde van het jaar zou afleggen.

 

Ik ben halverwege de twintig en schaam me, ik heb nooit de moeite genomen om terug te leren rijden toen ik 17 was, omdat ik te gefocust was op studeren voor mijn A-niveaus. Toen ik eenmaal op de universiteit kwam, had het geen zin om te leren autorijden, aangezien ik in een stad woonde en sowieso geen geld had voor lessen. Sinds mijn afstuderen ben ik altijd afhankelijk geweest van het openbaar vervoer of lopen om naar mijn werk te gaan, en dat heeft me prima gediend. Bovendien is het geweldig voor het milieu en bespaart het me veel geld.

 

Maar toen ik eenmaal in de twintig was, dacht ik dat ik echt mijn rijbewijs moest halen, want als ik het eenmaal heb, is het er voor het leven en hoef ik me geen zorgen meer te maken. Pas toen ik mijn rijangst overwon, begon ik me enigszins op mijn gemak te voelen achter het stuur van een auto. Nu lijkt alles verspild, want wie weet hoe lang het zal duren voordat ik overga?

 

Veel centra, waaronder mijn plaatselijke, zijn nog niet eens open om een ​​test te boeken, dus dat draagt ​​alleen maar bij aan de toenemende frustratie die tienduizenden van ons in het hele land voelen als we ons haasten om te slagen voordat onze theorieën aflopen.

 

Nog steeds £ 62 uit eigen zak, heb ik er niet echt zin in om £ 23 extra te betalen als ik mijn theorie moet overdoen, die met het verstrijken van de dagen steeds waarschijnlijker lijkt.

 

Zoek gewoon ‘theorie-examen’ of ‘rijexamen’ op Twitter en je ziet honderden tweets van een aantal even gefrustreerde leerlingen, instructeurs en ouders van leerlingen die allemaal dezelfde vraag stellen: ‘waarom breiden ze de theorie niet uit? testcertificaten? ”Om een ​​tweet te parafraseren:“ Er zijn vier maanden geen praktische rijexamens beschikbaar, maar je wilt de vervaldatum van ons theorie-examen vier maanden niet verschuiven? Het slaat gewoon nergens op. ‘

 

Met zowel APK’s als verlengingen van fotokaarten die langdurige verlengingen krijgen – waarom krijgen theorie-tests niet dezelfde behandeling? Het is niet alsof we ervoor kozen om geen lessen te volgen – we moesten, net als de rest van het land, binnen blijven om de verspreiding van Covid-19 te helpen voorkomen. Nu spelen we allemaal een inhaalslag en werken we hard om ons rijgedrag weer op peil te krijgen!