De tactieken die worden gebruikt om creditcardzwendel te bestrijden, worden steeds geavanceerder. Helaas zijn de tactieken die worden gebruikt door oplichters met creditcards dat ook.

 

Volgens de Federal Trade Commission werden in 2019 meer dan 2,3 miljoen gevallen van fraude en identiteitsdiefstal gemeld – een stijging van 26% ten opzichte van vijf jaar eerder en 138% in een decennium. Creditcardgerelateerde oplichting was verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van die gevallen, waaronder meer dan 40% van de meldingen van identiteitsdiefstal. En dat waren precies de gevallen die werden gemeld aan wetshandhavings- en consumentenbeschermingsinstanties. waar kan ik met american express betalen?

 


Of ze nu een nieuwe draai geven aan een oude zwendel of een nieuw plan uitvinden, bellen of internetten, creditcardoplichters staan ​​altijd op de loer en willen toeslaan. Weten hoe de meest voorkomende oplichting werkt en hoe u kunt voorkomen dat u ervoor valt, kan uw geld en uw identiteit beschermen.

 

Hier zijn zes veelvoorkomende creditcardzwendel om op te letten.

 

  1. De liefdadigheidszwendel

Deze creditcardzwendel is een bijzonder wrede schending van de goedhartige instincten van mensen om te helpen.

 

Direct na een tragedie als een orkaan, overstroming of bosbranden gaan oplichters aan het werk, bellen of e-mailen en roepen mensen op om slachtoffers te helpen met een donatie. Ze doen vaak alsof ze afkomstig zijn van een gerenommeerde liefdadigheidsinstelling zoals het Rode Kruis of het Leger des Heils.

 

Als een ‘liefdadigheidswerker’ belt met een gedetailleerd, triest verhaal en om hulp vraagt, kan het moeilijk zijn om nee te zeggen. De pleidooien voor fondsen worden ook vaak als dringend voorgesteld om ervoor te zorgen dat mensen hun creditcardnummers snel ophoesten. American Express NL voor alle informatie

 

HOE DE CHARITY SCAM TE VOORKOMEN

Als je geneigd bent om na een ramp geld te geven om te helpen, kun je dit het beste proactief doen door zelf contact op te nemen met een goed doel. U kunt controleren of een liefdadigheidsinstelling legitiem is door gebruik te maken van de belastingvrije organisatiezoekopdracht van de IRS of door een bron zoals Charity Navigator.

 

Als iemand je belt om een ​​donatie te vragen, geef dan niet je creditcardgegevens op, ook al lijkt het legitiem. Schrijf alle informatie op die ze je geven en hang dan beleefd op. Zoek op internet naar het telefoonnummer en plaats aanhalingstekens rond het nummer in uw zoekopdracht. Vaak zult u merken dat het nummer dat u heeft gebeld eerder is geïdentificeerd als oplichter. Als de liefdadigheidsinstelling legitiem is en u wilt helpen, doneer dan rechtstreeks via haar website.

 

  1. De hotspot-zwendel

Het is een algemeen advies om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een openbaar Wi-Fi-netwerk, omdat oplichters deze netwerken kunnen bewaken. Maar soms is het netwerk zelf een valstrik, zorgvuldig aangelegd door creditcard-oplichters die wachten om uw informatie te bespringen.

 

In deze creditcardzwendel vindt uw smartphone of laptop een ‘openbare Wi-Fi-hotspot’ en wanneer u er verbinding mee maakt, wordt u gevraagd om creditcardgegevens om te betalen voor internettoegang. De hotspot is nep en u geeft uw creditcardgegevens eigenlijk rechtstreeks aan de oplichters. In andere gevallen is de hotspot gratis en biedt deze wel toegang tot internet, maar de oplichters houden je in de gaten. Ze registreren wachtwoorden die u invoert, gluren naar uw bankrekening wanneer u deze controleert en leggen uw gegevens op andere manieren vast.

 

HOE DE HOTSPOT SCAM TE VOORKOMEN

Als u toegang moet hebben tot openbare wifi in een restaurant of winkel, vraag dan een medewerker om de juiste netwerknaam en wachtwoordinformatie. Wees op uw hoede voor generiek klinkende namen als ‘Gratis openbare wifi’. Log indien mogelijk niet in op uw bankrekening en geef geen gevoelige informatie op.

 

Een andere manier om jezelf te beschermen, is door een VPN of een virtueel particulier netwerk te gebruiken. Dit zorgt voor een veilige verbinding die u zelfs op onbeveiligde openbare netwerken kunt gebruiken.

 

  1. De creditcard ‘sign-up farm’ oplichting

Slachtoffers van deze creditcardzwendel zijn vaak bereidwillige deelnemers, misleid door de belofte van gemakkelijk geld om te helpen genereren waarvan hun wordt verteld dat het legitieme creditcardbeloningen zijn. In werkelijkheid is het oplichterij om kaartuitgevers af te zetten, vaak op grote schaal. In mei rekenden federale aanklagers in New Jersey twee mannen aan voor het runnen van een uitgebreide ‘inschrijvingsboerderij’ die American Express meer dan $ 8 miljoen kostte.

 

Mensen die deze oplichting uitvoeren, rekruteren mensen met een goede kredietwaardigheid en bieden aan hen te betalen voor het gebruik van hun burgerservicenummers om creditcardrekeningen te openen. De oplichters verzamelen enorme saldi op de kaarten om beloningspunten te genereren, de punten om te zetten in contant geld en de aankopen te annuleren. In sommige gevallen nemen ze niet eens de moeite om te annuleren en blijft het slachtoffer aan de haak.

 

Slachtoffers krijgen doorgaans beloofde betalingen van $ 1.000 tot $ 10.000 voor het gebruik van hun informatie, hoewel sommigen nooit worden betaald. En meestal wordt hen verteld dat de uitgaven aan de kaarten legitiem zullen zijn, ook al is het de bedoeling om de uitgever op te lichten. Slachtoffers kunnen verantwoordelijk worden voor enorme saldi, zien dat hun krediet wordt verspild en hun eigen creditcard- en luchtvaartmaatschappijbeloningen worden bevroren.

 

HOE DE AANMELDINGSBOERDERIJ SCAM TE VOORKOMEN

De verleiding van gemakkelijk geld kan voor iedereen moeilijk te weerstaan ​​zijn, en nog meer voor degenen die strfinancieel lelijk. Maar het is verstandig om aan te nemen dat gemakkelijk geld niet bestaat.

 

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van oplichting via creditcardfarming is om nooit uw sofinummer of persoonlijk identificeerbare informatie aan iemand anders te geven of te verkopen. Om ervoor te zorgen dat niemand uw identiteit gebruikt om zonder uw medeweten rekeningen te openen, controleert u uw kredietrapport op onregelmatigheden.

 

  1. De rente zwendel

Miljoenen mensen zijn bekend met deze klassieke robocall-zwendel. U beantwoordt een telefoontje, vaak van een onbekend nummer, en een opgenomen bericht geeft u het geweldige nieuws dat u in aanmerking komt voor aanzienlijk lagere rentetarieven op uw creditcardtegoeden. Het bericht beweert interne verbindingen te hebben met creditcardmaatschappijen en kan namens u werken om uw betalingen met duizenden dollars te verminderen. Er zijn geen dergelijke verbindingen – het hele ding is een opzet om u ertoe te brengen uw creditcardgegevens te onthullen.

 

Als uw interesse gewekt is om door te gaan met luisteren, wordt u naar een live-operator geleid. De “behulpzame” vertegenwoordiger stelt u snel gevoelige vragen om uw persoonlijke gegevens en creditcardgegevens te verzamelen.

 

In een iets meer legitieme – maar nog steeds kostbare – variant van dit schema, neemt de beller contact op met de creditcardmaatschappij en verlaagt hij met succes uw tarief en krijgt u honderden of duizenden dollars in rekening gebracht voor de service. Het probleem is dat ze niets doen wat je zelf niet gratis had kunnen doen. U heeft net zo veel invloed bij de creditcardmaatschappij als een derde partij als het gaat om het verlagen van uw rentetarief. Uw uitgever kan u de mogelijkheid geven om uw saldo over te schrijven naar een andere kaart met een lagere APR.

 

“Als u de rente die u betaalt voor uw creditcardaankopen wilt verlagen, kunt u deze het beste zelf gratis afhandelen”, zegt de Federal Trade Commission. ‘Bel het telefoonnummer van de klantenservice op de achterkant van uw creditcard en vraag om een ​​verlaagd tarief.’

 

HOE DE RENTE SCAM TE VERMIJDEN

Neem rechtstreeks contact op met de uitgever als u uw creditcardrente wilt verlagen. Het kan geen kwaad om het te vragen, ook al zeggen ze nee.

 

Als u een robocall krijgt die belooft uw tarieven te verlagen – of een ander aanbod dat te mooi klinkt om waar te zijn – hang dan gewoon op. Geef of bevestig nooit gevoelige informatie aan iemand die uit het niets belt. Om verkoopoproepen te verminderen, plaatst u uw telefoonnummer in het National Do Not Call-register en houdt u er dan rekening mee dat legitieme bedrijven zich aan het register houden, terwijl oplichters dat niet doen.

 

  1. De oplichting oplichting

Deze creditcardzwendel wint terrein omdat minder transacties contant worden afgehandeld en meer online wordt verplaatst. Het gaat als volgt: u krijgt een telefoontje of een sms dat u bij een recente aankoop teveel heeft betaald voor uw creditcard. Hoe behulpzaam! Het probleem is dat het niet waar is. De oplichter stelt een aantal vragen die bedoeld zijn om bij uw persoonlijke gegevens te komen.

 

Volgens het Better Business Bureau is deze zwendel vooral overtuigend omdat de oplichters het doelwit vaak bij naam zullen aanspreken. En met steeds meer kleine, dagelijkse aankopen die op creditcards worden gedaan, wordt de vage “recente aankoop” -hoek overtuigender.

 

HOE DE OVERCARGE SCAM TE VOORKOMEN

Geef geen gevoelige persoonlijke informatie via de telefoon. Ophangen. Controleer uw creditcardafschrift. Als er iets mis lijkt te zijn, neem dan zelf contact op met uw creditcardmaatschappij door het nummer op de achterkant van uw kaart te bellen.

 

  1. De magere zwendel

Er werd gehoopt dat de wijdverbreide invoering van EMV-chiptechnologie skimming teniet zou doen, maar het is hardnekkig gebleken. In feite bleek uit de meest recente gegevens van het kredietscorebedrijf FICO dat het aantal gecompromitteerde betaalkaarten bij kaartlezers en geldautomaten in 2017 met 10% is gestegen.

 

Een skimmer is een klein elektronisch apparaat dat door oplichters is geïnstalleerd op kaartlezers op benzinepompen, geldautomaten en elders. De skimmer leest de informatie van de magneetstrip op uw creditcard of bankpas wanneer u de kaart veegt of plaatst. Ze kunnen moeilijk te detecteren zijn en sommige van de nieuwere zijn bijna onmogelijk te zien met het blote oog.

 

In het hoogseizoen komen skimmers vooral voor in toeristisch zware gebieden. Volgens het Florida Department of Agriculture and Consumer Services ‘is het van cruciaal belang dat mensen precies weten waar ze op moeten letten, omdat elke skimmer consumenten tot een miljoen dollar kan bedriegen’.

 

HOE DE SKIM SCAM TE VOORKOMEN

Hoewel skimmers vaak goed verborgen zijn, kun je soms zien dat iets er niet goed uitziet. Zoek naar tekenen van geknoei met kaartlezers van geldautomaten of benzinestations, inclusief apparaten die op of naast de kaartsleuf zijn bevestigd. Gebruik een mobiele portemonnee en contactloze betalingen om te voorkomen dat u uw fysieke kaart gebruikt.

 

Controleer vaak uw rekeningsaldi en transacties. Als u iets verkeerds ziet, moet u onmiddellijk uw creditcardmaatschappij informeren om de fraude te melden.